Topkapning kan nogle gange være rigeligt at gøre

Så står man der og glaner op på et træ, der har fået lov til at vokse sig alt for vildt i en længere periode, hvor du ikke har haft mere overskud derhjemme til, at du lige kunne huske at slå græsset i ny og næ og ved særlige lejligheder klippe hækken.

Men det her træ har generet dig længe, og ved hver ankomst og tur væk fra dit domicil har du bare kunnet konstatere, hvordan træet fik lov til at passe sig selv og vokse sig helt vildt – vildt!

Nu er der så endelig kommet den længeventede fridag, hvor der ikke er andet på tapetet, så du godt kan tage dig sammen til at få gjort noget ved det træ.

Men du kan dårligt oversku, hvor du skal begynde eller slutte, da det hele ser så filtre og usammenhængede ud, at du overvejer, om det kan være nok at klippe et par grene af, eller om du rent faktisk bør fælde hele træet?

En omgang topkapning kan faktisk nogle gange vise sig at være nok

Nogle gange kan tingene dog se værre ud, end det er, for måske er det bare en masse løse grene, der har filtret sig ind i træet. Der er mange blade samlet i grenene, som får det til at se større ud, end det egentlig er.

Det er ligesom at finde et par høretelefoner af inear-typen, hvor ledningerne er helt krøllet sammen. Men når man lige først får løsnet en ledning, så folder det hele sig ud.

Så måske ender du faktisk med at kunne se omfanget af dit træs behov, hvorfor du pludselig står og kan nøjes med topkapning i Holstebro, som er her, hvor du har det benævnte træ.

Det er trods alt lettere at overskue og have med at gøre, end du frygtede, du var helt derude, hvor træet skulle fældes.