Lær din planter og buske at kende

At have en dejlig have drejer sig ikke alene om at købe en masse planter og blomster, og så er det klaret. Mange haveejere bruger mange penge på planter og blomster, som så enten ikke trives eller direkte dør.

En af årsagerne til dette er, at du som haveejer ikke kender din jord og dine planter. Hvilken jord trives de i. Skal det være en leret jord, hvilken PH værdi eller kræver de noget helt 3. Det kan lyde kedeligt, men det er en af de første regler, hvis du gerne vil have en have, hvor dine blomster og planter stortrives.

Sol eller skygge

Skal planten have meget sol eller trives den bedst i skyggen. Det skal du som haveejer vide, hvis du ikke har lyst til år efter år at købe nye planter. 

Når du er på planteskolen, så undersøg de forskellige planter og spørg gartneren om råd, så du sikre dig, at de får de bedst mulige betingelser i din have.

Husk også at din jord skal have gødning med jævne mellemrum. Du kan enten køre hen til den lokale rideskole og høre om de har noget gødning, som du kan få eller købe om foråret. Værd opmærksom på at det er skrappe sager, så små nye stiklinger skal ikke have den type gødning. Så dør de. 

Er det ikke muligt at få hestegødning, kan du på de forskellige planteskoler eller byggemarkeder købe gødning. Ofte gødning der er tilpasset de forskellige former for planter du har i din have.

At lave et godt forarbejde som at undersøge jordforholdene, forbedre den og købe planter der passer til de forhold du har i din have er langt hen af vejen med til at sikre dig, at du får en dejlig have, uden at du hver forår skal bruge en mindre formue på nye planter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *