Kreatin

Hvordan virker kreatin?

Hvordan virker kreatin?

For at forstå hvorledes kreatin pulver virker, er det vigtigt at forstå, hvad kreatin er. Kreatin er et i kroppen naturligt forekommende stof, som mestendels lagres i musklernes celler.

Kort fortalt hjælper kreatin med at producere den energi som skal til for at foretage tunge løft eller udføre trænings øvelser med høj intensitet – øvelser, som kræver stor kraft i muskel sammentrækningen. Især atleter og body buildere anvender kreatin for at styrke deres præstation og samtidig bygge muskelmasse op for en flot tonet krop.

Kreatin lagres i kroppens celler – som nævnt fortrinsvis i musklerne – i form af kreatin fosfat. Kreatin fosfat findes også i noget lavere forekomst i hjernen, i nyrerne, i leveren og i bugspytkirtlen. I relation til musklerne hjælper kreatin fosfat med at danne stoffet adenosine triphosphate, blandt professionelle sports udøver og medicinere kendt under forkortelsen ATP. Det er ATP som forsyner musklerne med den energi som skal til for at lave de kraftige sammentrækninger.

På det kemiske plan har kreatin en del til fælles med amino syrer. Kroppen producerer blandt andet selv en del kreatin fra amino syrerne glycin og arginin, hvorfor disse også findes i mange trænings kosttilskud. Du kan desuden selv påvirke kreatin lageret i din krop gennem motion, indtagelse af kød, mængden af muskel masse og så dit testosteron spejl samt niveauet af hormonet IGF-1.

Når du indtager kreatin i form af et pulveriseret kosttilskud vil du kunne øge kroppens beholdning af kreatin fosfat, således at der produceres mere ATP. På den måde vil du kunne øge din udholdenhed, styrke og muskelmasse på én og samme tid.

Hvor finder jeg det bedste kreatin pulver?

Hos Only-Approved kan du bestille godkendte og testede kosttilskud produkter, her under kreatin. Du kan se det store udvalg af kreatin pulver i høj kvalitet i den online shop på https://www.only-approved.dk/