Hold varmen - også i frostgrader - med en varmepumpe

Hold varmen – også i frostgrader – med en varmepumpe

Som husejere kan du opnå store besparelser på dit årlige varme budget, samtidig med at du skåner miljøet – uden at blive nødt til at gå vinteren i møde iført sweater, hue og vanter i dit eget hjem. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det faktisk ikke. Med en moderne varmepumpe kan du skære toppen af din varmeregning, og stadig varme dit hus godt igennem hele vinteren, uanset hvor koldt, det er udenfor.

Luft til vand varmepumpen – det oplagte alternativ til dit gamle oliefyr

Står du for at skulle skrotte dit uddaterede og slidte oliefyr, kan du med fordel vælge at installere en luft til vand varmepumpe i stedet for et nyt fyr. Hvis du ellers er tilfreds med dine vand radiatorer, og varmefordelings systemet virker fint, er der nemlig ingen grund til også at skrotte dette. En luft til vand varmepumpe kan nemlig sagtens klare det, der før var fyrets opgave, nemlig at opvarme de vand, som cirkulerer i radiatorer og gulvvarme net – og samtidig varme dit forbrugsvand op, så du også kan tage lange varme bade.

En luft til vand varmepumpe er langt mere driftssikker end dit gamle fyr, og dertil temmelig meget mere energi effektiv, hvorfor du kan regne med en besparelse på mindst halvdelen af din varmeregning, når du skifter fyret ud med en luft til vand varmepumpe.

Luft til luft varmepumpen – den ideelle erstatning for elpanelerne

Hvis du hører til dem, som varmer huset op ved hjælp af ineffektiv og dyr elvarme, kan du med fordel skifte til en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe kræver ikke et vandbaseret varme fordelingsanlæg, men opererer alene ved cirkulation og opvarmning af luften i rummet – og så filtrerer den i øvrigt også urenheder fra, for et sundere indeklima. Du kan læse mere om de forskellige typer varmepumper, og se det store udvalg, på https://www.gramenergi.dk/