Emaljelak til badekar

Find alternativ til emaljelak til badekar

Find alternativ til emaljelak til badekar

advertorial

Når et badekar bliver gammelt vil alderen sætte sine tydelige spor i emaljen på karrets inderside. Du vil kunne iagttage grimme misfarvninger der hvor kalk og okker fra vandrørene aflejrer sig i den slidte emalje. Og denne vil samtidig få en tendens til at revne hvilket er tegn på at badekarret trænger til at blive sat i stand.

Kan man selv male sit badekar?

Det kan godt lade sig gøre selv at male sit badekar. Til det formål skal du bruge såkaldt emaljelak som fås i små bøtter.

Med emaljelak til badekar kan du selv overmale diverse misfarvede plamager, revner og skrammer. Du skal dog ikke regne med at resultatet bliver helt optimalt. Når man maler et badekar med emaljelak til badekar risikerer man at emaljen efter relativt kort til skaller af eller krakelerer. Og så er man faktisk lige vidt.

Reemaljering – et stærkere alternativ til maling med emaljelak til badekar

Hvis du ønsker et smukt resultat ud af din renovering af dit badekar bør du få fat i en badekarsmaler som kan udføre en professionel renovering af badekar. Dette sker ved en proces som kaldes reemaljering.

Denne proces er bygget op på en måde som ligner en autolakering – og i lighed ed en autolakering bør den kun udføres af en uddannet fagperson med det rette professionelle håndelag.

Til en reemaljering skal der bruges en særlig blanding af epoxy og polyurethan som til sammen giver en stærk og holdbar emalje. Først slibes den gamle emalje væk så at badekarret bliver helt glat og ensartet indvendig.

Emalje komponenterne påføres ved hjælp af en sprøjtepistol. Selve proceduren tager omkring fire timer. Og efter et døgn er emaljen fast og hård hvorpå badekarret atter kan tages i brug.

Du kan få et skarp tilbud på renovering af badekar med reemaljering via hjemmesiden Emaljespecialisten.dk.