fliserens

Få pæne fliser og motion på samme tid

Få pæne fliser og motion på samme tid

Det er forår, sneen er væk og du kommer ud i haven og arg så ser du at dine ellers så pæne fliser er grønne af alger, der er kommet flisepest eller de er fyldt af ukrudt. Fra den ene dag til den anden. Intet af det var der i hvert tilfaldt da vinteren startede. Alger er i sig selv ikke skadelige, men det er ikke så kønt og når det har regnet bliver fliserne glatte. Derfor er det en god ide at få væk. Du kan enten få et firma til det og du kan nemt finde et firma, hvis du søger på fliserens i Skagen, hvis du bor i Nordjylland.

Rens selv dine fliser

Har du selv mod på at rense dine fliser kræver det en del knofedt. Til gengæld for du en masse god motion. Du gør dine fliser våde. Spreder sand ud på fliserne og så går du i gang med en hård børste. Det er muligt at du skal gentage processen et par gange. Er der mange alger findes der algerens i de fleste byggemarkeder. Husk at følge brugsanvisningen.

Er der meget ukrudt imellem fliserne er processen næsten den samme. Der findes et haveredskab der har en hård børste og en syl for enden der kan gå dybt ned i revnen og få roden med op. Børsten er for lille til at blive brugt til at fjerne alger og flisepest. 

Når alger, ukrudt og flisepest er væk så strøg sand ud over alle fliserne og ned i revnerne. Det gør det svære for ukrudt at gro i mellem fliserne. 

Du kan også give fliserne et omgang algebehandling. Det gør det svært for algerne i fremtiden at sætte sig fast og de er nemmere at fjerne. Hvis flisepesten ikke kan fjernes, kan du undersøge om det er muligt at vende filserne om og bruge den anden side.