Få hjælp til at leve med generaliseret angst

Få hjælp til at leve med generaliseret angst

Bekymrer du dig ofte over al ting – og bliver selv de mindste begivenheder og situationer genstand for overvejelser, som går i retning af worst case scenarios? Har du svært ved at falde i søvn om aftenen fordi et mylder af tvangs prægede tanker holder dig vågen? Og er det ofte svært at komme ud af døren, fordi der kan ske alt muligt med dig selv eller med hjemmet, hvis du forlader det? Så lider du højst sandsynligt af generaliseret angst.

Generaliseret angst er en yderst ubehagelig lidelse, som er karakteriseret ved at man befinder sig i en tilstand af permanent uro, bekymringer og tvangstanker. For nogle mennesker er generaliseret angst så invaliderende en tilstand, at de aldrig kommer hjemmefra, og således har svært ved at gennemføre dagligdags gøremål, endsige passe et job.

I mange tilfælde vil mennesker med generaliseret angst udvikle en form for OCD (Obsessive Compulsive Disorder), som er karakteriseret ved tvangshandlinger.

Hvordan ved jeg, om jeg lider af generaliseret angst?

Generaliseret angst er kendetegnet derved, at den findes i flere sværhedsgrader, og udmønter sig forskelligt fra person til person. Generaliseret angst kan udvikle sig over tid – så oplever du symptomer på generaliseret angst, bør du opsøge professionel behandling, også selv om symptomerne endnu ikke er så slemme.

Jo tidligere i forløbet, du lærer at håndtere dine angst symptomer, des nemmere vil det blive for dig at overkomme generaliseret angst, og at leve med den uden at den tager kontrol over hele din tilværelse.

Få den rette hjælp til at håndtere generaliseret angst?

Har du besluttet, at du vil lade dig behandle for generaliseret angst, bør du opsøge en psykoterapeut med særligt speciale inden for angst behandling. En sådan psykoterapeut finder du på angstekspert.dk – Kim Liljehult, som er angst ekspert, har selv lidt af angst, og har brugt sit professionelle liv til at specialisere sig i behandling af angst. Læs mere på angstekspert.dk