Et sæt bohemetøj kan sådan set sagtens være dit eget

For en del år siden var en boheme sådan en type, der stod lidt ud fra samfundet i den forstand, at vedkommende på en og samme tid var en del af samfundet, men også havde meldt sig ud.

Det vil sige, at vedkommende var ikke anarkist i ordets egentlige forstand eller punker – dette udtryk fandtes ikke dengang – men man var heller ikke en spidsborger, der fulgte den retning, som ens forældre og bedsteforældre havde sat for en.

Et eksempel på den klassiske boheme var sådan en type, der boede på et kvistværelse i Paris, hvor tiden gik med at male og sælge digte, mens man var sumpet ned i en absint-brandert i de fleste af døgnets timer.

Man ville derfor gerne leve på denne måde, og man ville ikke gå på kompromis, derfor kunne ens beklædningsgenstande godt være lidt lasede og se slidte ud.

Så gik der mode i den boheme

Det var ikke altid lige romantisk at være en boheme, fordi man var trodsig og gik mod tendensen i samfundet, men man var beundret af ens ligesindede.

Nu om dage, hvor samfundet atter er i opbrud, så er der kommet øget interesse for sådan nogle bohemetyper, hvor man kigger på, hvordan de gik klædt dengang, og det har man så gjort til mode og sat prisen derefter.

Man kan blandt andet få den slags klude hos https://www.buchcopenhagen.dk/ 

Det er bare lidt sjovt at tænke på, at hvor bohemer måtte nøjes og ikke valgte deres stil, fordi de ville se ud på en bestemt måde – andet end at skille sig ud – så valgte de det, som de kunne få råd til.

Det er nu blevet grebet af en branche, som vil sælge det som mode, og så bliver det pludselig in at se ud som dem, der prøvede at skille sig ud fra at være in.

Så skal du være en ægte boheme, skal du bare klæde dig som dig selv – og ikke for dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *