tandlæge

Derfor skal du undgå huller i tænderne

Derfor skal du undgå huller i tænderne

advertorial

Hvis du ringer til din lokale tandlæge i Bramming, så kan du med garanti få vejledning på hvorfor du skal undgå huller i tænderne. Men hvis du ikke vil til at snakke med tandlægen, så kan du her i indlægget også få et indblik i nogle af grundene til, at du skal undgå huller i tænderne. Læs med herunder.

Huller i tænderne kan give varige mén

Hvis du får et hul i en tand, som du ikke får behandlet rettidigt, så kan dette ene hul potentielt give varige mén. Det kan det fordi, et hul i tænderne kan ende med forrådnelse, hvis man er uheldig. Hvis en tand først går i forrådnelse, så er der typisk ikke meget man kan gøre, for at redde den. Vi anbefaler derfor, at man altid tager et smut forbi tandlægen, hvis man har en mistanke om, at man har et hul i en tand.

image

Det kan give dårlig ånde

Selvom det lyder lidt mærkeligt, så kan huller i tænderne faktisk give dårlig ånde. Det kan det blandt andet hvis en tand går i forrådnelse og skaber et dårligt “indeklima” i ens mund. Men det kan det også, fordi huller i tænderne ofte skyldes, at man ikke har en tandhygiejne der er tilstrækkelig. Døjer man med dårlig ånde, så anbefales det, at man bruger ekstra tid på at børste tænder, og måske tilføjer brugen af mundskyld, så man kan rense bakterierne væk.

Det kan give et grimt smil

Det er dyrt at få lavet sine tænder, hvis man først begynder at få huller og forrådnelse, derfor kan man ende med at få et grimt smil, hvis man ikke lige har pengene til at få det ordnet, når man burde. Du har måske set billeder af smil, hvor tænderne er gået i forrådnelse, fordi det har spredt sig til andre tænder, så snart det er begyndt i en enkelt. Dette er ikke det ideelle, hvis man gerne vil have et flot hvidt smil.